Juniorerna Levererar

I vanlig ordning visar sig Delsjöns juniorer på tävlingar runtom i landet. Ofta är vi klubben med flest spelare på plats vilket alltid är lika kul. Följande är en sammanfattning av vad våra juniorer lyckats prestera den senaste tiden.

Förra helgen spelade hela juniorlaget i Örebro där slutspelet av Skandia JSM Klubblag gick av stapeln. Laget låg på andra plats av 16 lag efter första dagen med singelspel. Dessvärre förlorades lagmatchen mot Landeryds Golfklubb och Delsjön åkte ut, trots fina prestationer.

Viggo Öhrn vann riksfinalen i Skandia Cup i sin åldersklass P14. Tävlingen kallas ofta för "inofficiella SM" och spelarna kvalar i tre tävlingar innan de bästa når den prestigefyllda riksfinalen. Stort grattis Viggo!

I helgen spelades sista omgång av Skandia Tour. Skandia tour är den svenska ungdomstouren där spelare från 13-21 spelar. Den finns i tre olika steg som kallas First, Future och Elite. Under året har Delsjön haft många bra resultat på dom olika tävlingarna. På elite började året bra för David Boman och Henrik Lilja som kom 2 respektive 3:a. På omgång 3 som spelades på ett blåsigt Vallda kom Elin Esborn 4:a och Felix Kvanrström 5:a. Under året har ungefär 8 spelare spelat på Elite.

På Future har har Gustaf Lundberg stått för en första plats på Lycke i helgen som var och en andra plats på Tjörn i Juni. I Juli stod Delsjön värd för omgång 3 och Karl Filip Bjerke Einarsson stod som vinnare efter tre varv. Viggo Öhrn har ståt för två topp 4 placeringar. På tjejsidan spelade Frida Ehnebom till sig en andra plats på helgens future.

På nivån First har Simon Larsson gjort fina resultat i en seger i omgång två och en tredjeplats i omgång 3. Denna helgen spelade Oskar Blomdahl till sig en tredje plats på Marks GK.

Totalt har nästan 30 spelare spelat på Skandia Tour från Delsjön vilket gör oss till en av Sveriges största klubbar på Skandia Tour.

Grymt bra lirat!