Bunkerprojektet 2021, uppdateras löpande

Den 4:e oktober (enligt tidplan) startar vi bunkerprojektet.
Under de första veckorna i oktober kommer det att vara en hel del arbete på banan vilket gör att vi kommer att ge löpande information om banans sträckning under denna tid.

Från och med 18 oktober kommer banan stängas helt under en månad för att färdigställa banan och därefter öppnar vinterslingan.

Ni kommer att märka en del förändringar på banan när ni vandrar i vinter eller när ni kommer tillbaka till våren.

Som ni säkert redan vet har vi anlitat Christian Lundin att hjälpa oss genomföra projektet. Christian är en av Sveriges ledande banarkitekter och vi har som lekmän lyssnade på vad han tycker. Vi har gått igenom varje hål och arkitekten har gett sin åsikt.

Ett av det större förändringarna blir 18:e på andra sidan vägen. Bifogat finner ni arkitektens kommentarer om varför samt bilder på hur det kommer att se ut (kort 1 före och kort 2 efter).

Christians kommentarer Hål 18
” Avslutningshålet kommer justeras för att utmana den långslående golfaren ännu mer och forcera fram beslut som måste tas för att attackera par. Men för de allra flesta dvs bogeygolfare eller icke långtslående golfare skapar vi större landningsyta med generösa platser att placera bollen. Även dessa måste dock göra ett val för hur mycket man vill riskera för en bättre inspelsvinkel.

Ett av göteborgsområdets mest utmanande avslutningshål blir strategiskt starkare och ger en bättre helhetsupplevelse för alla kategorier golfare. "

Hål 18 då

Hål 18 sen

Bunkerprojektet 15/10

Det går framåt med projektet. När denna veckan är slut så blir entreprenören klar med shaping/dränering på hål 1, 2, 6 och 7. Alltså 11 bunkrar! 

 Planen är att entreprenören ska gå vidare till hål 4, 14 och 15 under nästa vecka och börja göra samma sak där. På tisdag börjar ytterligare ett team för att färdigställa det som är kvar att göra samt påbörja arbetet på resterande hål/bunkrar.

//

Kevin

 

BILDGALLERI

Kommentarer