Banchefen informerar

Banstatus

Det är nu sista veckan i Maj, och man känner att våren kommer att komma vilken dag som helst! Man känner sig lurad på något sätt. Helt otroligt att det är sommar om några dagar!

April gav oss kalla, torra dagar, och Maj har varit blött och inte speciellt varmt. Det betyder att vi har haft det kämpigt med lite tillväxt och blöta ytor, vilket leder till betydligt högre slitage än normalt. Men trots det, så känner vi nu att alla ytor börja tätna till sig och kvaliteten höjs för varje dag.

 

Bunkerprojektet

Samtliga bunkrar/green områden är nu färdigställda, och i spel. Vi har lagt 2700m2 färdigt gräs på dessa ytor och sått nästan lika mycket. Alla bunkrar är nu i spel, och vi är väldigt nöjda med resultatet! En viktig punkt angående de nya bunkrarna- gå ALDRIG in i bunkern på den högsta punkten, det är alltid den lägsta punkten som skall användas för att skydda kanten, och för att inte förstöra sanden i slänten.

Vi har också dragit igång med 16e fairway bunker där området kommer vara MUA i några veckor. Planen är också att göra klart 15e green bunker under sommaren.

Nya tees

Vi har, under våren byggt två stycken nya tees på banan. 2ans 46 (främre) tee och 19e tee. Tvåans tee var rullat och klart för tre veckor sedan och öppnas snart. 19es tee byggdes färdigt förra veckan, där skall vi så och det gör vi under vecka 22- beräknas vara spelbar under sensommaren.

 

Skötselvecka V24 (14-18 juni)

Vi kommer i år att har en ’skötselvecka’ där vi kommer att göra mycket bra grejer på banan. Vi ska göra följande:

  • Vertikalskära fairways
  • Sand dressa fairways
  • Vertikalskära foregreens
  • Sand dressa foregreens
  • Hålpiplufta greenerna
  • Sand dressa greenerna

Alla dessa moment är väldigt tidskrävande och vi behöver jobba ostörd så mycket som möjligt för att vara så effektiva som möjligt. Detta innebär att vi kommer ha startförbud alla dagar (måndag tom fredag) fram till 10:00 på måndag och fram till kl 09:00 alla andra dagar. Väldig viktigt att komma ihåg, enbart spel ifrån 1an när vi öppnar banan på morgonen!

Vi räknar med att vi få ut ungefär 400-450 ton sand på alla ytor! Alla dessa moment är viktiga för kvaliteten på våra ytor under högsäsongen!

Sist, men absolut inte minst så vill jag gärna lyfta och påminna om vett och etikett på banan! Det är fortsatt stort intresse för spel samt högt tryck på banan vilken är jättekul! Men det är jätteviktigt att vi tänker på banans kvalité och tar hänsyn till banpersonalen när vi är ute och spelar.

 

Kevin med personal

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Anmälan juniorträning 2023-01-31
Vi söker receptionist! 2023-01-23
God fortsättning! 2023-01-11
God Jul & Gott Nytt år! 2022-12-21
Julklappstips 2022-12-12