Banchefen informerar

6 maj 2022

Ja, nu är våren här- även om det inte känns så vissa dagar på morgonen. I torsdags hade vi frost på banan- så det är fortfarande segt med växligheten just nu. Även om vi inte har kommit igång med rutin klippning än, så är det som vanligt väldigt mycket att göra. Det är fortsätt mycket jobb med våra nya bunkrar/kring områden. Sist när jag skrev så hade vi precis taget bort dukarna.

 

Nu har vi börjat jobba mycket med både sanden, men framför allt gräset. Denna vecka och förra veckan har vi gjort följande: 

 

  • Kontrollerat sand djupt, packat samt krattat alla nya bunkrar.
  • Gödslat allt nylagt gräs (1ha).
  • Klippt en del av det nylagda gräset (för hand), 2 ggr på vissa ställen tom.
  • Börjat med sand dressning (för hand) av det nya gräset.

Vi har även stödsått en del med sand/frö i dessa områdena.

Utöver detta, så har vi varit tvungen att vattna ordentlig på det nya gräset. Det har gått 3 veckor utan regn, och nästan två månader utan större regnmängder. Det går åt någonstans mellan 25-50 mantimmar per vecka just nu med vattningen.

 

Vi har ett område kvar att lägga gräs på, 11ans fairway bunker. Vi håller på för fullt med att förbereda området, och gräset kommer rullas nästa tisdag/onsdag.

 

För övrigt så har vi klippt green, tee, foregreen, fairway och semi ruff denna veckan. Det tar sig, men vi behöver lite mer värme och lagom mängd regn för att det ska kickar igång ordentligt.

 

Från och med idag (6e maj) så är det gräs tee på alla hål på banan, utom 2ans 55 tee- där kommer vi har mattan kvar i några dagar till.

Från och med måndag (9e maj) så kommer vi öppna alla green bunkrar på banan. Det betyder att man få spela ifrån bunkern om man hamnar där, men det nya gräset kommer vara MUA fortfarande. Avspärrningar delvis tas bort på måndag, och det som kommer finnas kvar är för att leda bort trafiken från allt nylagt gräs. Vänligen respektera dessa pinnar, och gå runt utanför, och INTE emellan green och bunkrar!

 

Vi har också köpt in nya krattor till alla bunkrar, och de ska användas av alla som spelar ifrån bunkrarna. Kratta så att man jämnar ut sanden igen efter sig, och lämnar HELA krattan I bunkern, så nära kanten som möjligt, i spel riktningen. Tänk också på att man ska gå in i bunkern vid den LÄGSTA punkten, och inte där det är brant. Det är för att skydda kanterna, samt att inte riskera att sanden rasar ner i onödan. En videoklipp kommer snart om hur det är tänkt här på Delsjön angående bunker spel/skötsel.

 

 

 Vänliga hälsningar, 

 

Kevin Collins med personal

 

Banchefen informerar 23/4

Nu, äntligen, är vi i gång efter en väldig kall start. Det är först nu vi börjar att se banan vaknar till liv efter en tuff vinter.

 

Vi har haft mycket att göra med det nya gräset, och förberedelserna inför öppningen. Vi la duk på en del av det nya gräset i mars, och de låg kvar i 5 veckor. Vi tog bort dessa dukar i tisdags, och det mesta ser fantastiskt bra ut.

 

Vi har också lagt om en del runt några nya greenbunkrar, och det ser också fantastiskt bra ut. Annars så har vi luftat och dressat greenerna för första gången denna veckan, samt fått ut lite gödsel och frö.

 

De närmaste veckorna kommer bli en del fix och lagning för vår del- kör skador efter bunkerprojektet och slitageytor. Sen förhoppningsvis blir det lite mer rutinskötsel med klippning mm..

Nylagda gräsområden

Ytorna är extra känsliga just nu och vi ber er vara försiktiga när ni beträder nylagda områden. Extra viktigt är också att laga sitt (och andras) nedslagsmärken på green!

 

Vänliga hälsningar

 

Kevin Collins med personal