Banchefen informerar

Vad händer på banan under vintern? 210216

Det händer mycket på banan just nu! Mycket tack vare kylan och tjälen vi har som har möjliggjort att vi kan köra ute på banan utan att förstöra gräset.

Vi har fått ut nästan all sand i dem nya bunkrar på hål 11,13,17 och 18.

Vi har också rensat dammarna på hål 5,6 och 7.

Denna vecka har vi börjat rensa träddungen mellan 14 och 16s green. Dels för att städa, men framförallt för att skapa ett bättre luftflöde och så att solen kommer åt mer.

För övrigt så är det full fart i verkstaden med slipning av samtliga klippaggregat samt service av samtliga maskiner

 

//

Kevin

 

Uppdatering hål 19

Lite information om vad som händer kring ombyggnation på hål 19. 

- Området såddes den 12:e juli

- Klipptes första gången den 3e augusti på 10mm

- Klipper nu varje dag och är på 8mm klipphöjd

Det har runnit lite grann på green och runtom efter de stora regnskurarna som har varit men detta tar sig bra.

Teamet kommer att börja arbeta med kanterna de närmaste veckorna.

 

Bilden är tagen 10 augusti.

Hälsningar

Kevin

Banstatus 24/6 -2020

Banan har verkligen tagit sig efter allt regn vi fick under midsommar helgen! Även om vi hade koll med vatten under förra veckan, så är det alltid bra med naturligt regnfall. Nu växer det extremt mycket, så det är regelbundet klippning på alla ytor!

Nya tees (6an och 18)-Vi räkna med att öppnar de början av nästa vecka.

19e- Nu har vi dragit igång vår bunker projekt- med start på hål 19-

Greenen skal byggas om samt 3 nya bunkrar ska byggas. Vi gör detta för att testa lite olika metoder med bunkrarna, och för att förbättra 19 som vår ”extra hål”. Den gamla greenen höll inte den standard vi vill erbjuder när vi har 19 som ett extra hål. Greenen var omöjligt att spela på, och det fanns knappt en flagplacering på hela greenen. Nu kommer vi att få ett större green, med många olika flagplaceringar samt 3st nya fina bunkrar för bra träning.

Tanken är att vi ska kunna stänga ett hål i taget på banan när vi bygger de nya bunkrar, och då använder vi 19  som ett extra hål under tiden.

Projektet (19) kommer pågår under hela sommaren, och vår målsättning är att vi har ett färdig hål att spela på i september.

För att se ritning på hur 19:e kommer att se ut vänligen se längst ner på sidan.

// Kevin

Delsjö GK 8/4-2020

Nu har vi varit öppet i drygt en vecka, och det känns riktigt bra! Fina dagar, med dubbelsiffriga temperaturer under dagarna. Men kalla nätter fortfarande- med frost vissa dagar.

Vi har som vanligt fullt upp på banan- med återställning av höstens projekt, skötseln och en del klippning.

Även om det var en konstig vinter, så har banan klarat sig mycket bra under hela vintern. Greenerna fick nästan inga vinter skador överhuvudtaget, tees är nästan intill fläckfria och fairways ser mycket bättre ut i år än förra året. Vi vänta på värmen och kanske lite regn, och då blir det full fart med klippningen mm.

Som jag nämnde, så har vi en del återställning efter alla olika projekt från i höstas- och planen är följande:

  • 1an- där främre green bunkern är bortgrävd och hela framdelen är nu omformad- Planen är att rulla ut färdig gräs som en approach (ca600m2) framför green och upp till vägen. Sedan kommer vi att så restan- gräset rullas den 21e April.
  • 2an och 3an- andra fairway bunker på 2an, och fairway bunker på 3an är igenlagda- vi sår gräs här under v16/17
  • 6an- Nya främre tee- vi kommer rulla gräs på själva tee ytan och en del runt om, och så resten- Arbetet göras under vecka 18/19
  • 9an- Vi fick hjälp av 15-20 medlemmar igår med att fylla drän strängarna med sand- stort tack till er!!! Vi räkna med att vi så gräs här under nästa vecka (v16)
  • 10an- Samma som 9an
  • 18e- - Nya främre tee- vi kommer rulla gräs på själva tee ytan och en del runt om, och så resten- Arbetet göras under vecka 18/19

Efter det så blir det lite mer rutin skötsel på banan, med mycket fokus på alla finklippta ytor, och förhoppningsvis har vi vädret på vår sida!

 

//

Kevin Collins

Hej!

Nu har en vecka passerat i bunkerprojektet och det har gått bra! Nu har vi formen på bunkrarna och all dränering är klar.

Bunker linern (capillary concret) kommer på onsdag nästa vecka. 

Vi börjar på 18:e i början på nästa vecka och kommer gå emellan hål 17 & hål 18 tills vi är klara.

Allt går enligt plan än så länge, framförallt tack vare vädret som har varit på vår sida. 

Vi passade även på att hålpiplufta och så 17:e green och avslutade med en kraftig dressning. Nu ska den vila och förhoppningsvis må bättre inför vintern och nästa säsong. 

Hälsningar

Kevin