Banchefen informerar

Delsjö GK 8/4-2020

Nu har vi varit öppet i drygt en vecka, och det känns riktigt bra! Fina dagar, med dubbelsiffriga temperaturer under dagarna. Men kalla nätter fortfarande- med frost vissa dagar.

Vi har som vanligt fullt upp på banan- med återställning av höstens projekt, skötseln och en del klippning.

Även om det var en konstig vinter, så har banan klarat sig mycket bra under hela vintern. Greenerna fick nästan inga vinter skador överhuvudtaget, tees är nästan intill fläckfria och fairways ser mycket bättre ut i år än förra året. Vi vänta på värmen och kanske lite regn, och då blir det full fart med klippningen mm.

Som jag nämnde, så har vi en del återställning efter alla olika projekt från i höstas- och planen är följande:

  • 1an- där främre green bunkern är bortgrävd och hela framdelen är nu omformad- Planen är att rulla ut färdig gräs som en approach (ca600m2) framför green och upp till vägen. Sedan kommer vi att så restan- gräset rullas den 21e April.
  • 2an och 3an- andra fairway bunker på 2an, och fairway bunker på 3an är igenlagda- vi sår gräs här under v16/17
  • 6an- Nya främre tee- vi kommer rulla gräs på själva tee ytan och en del runt om, och så resten- Arbetet göras under vecka 18/19
  • 9an- Vi fick hjälp av 15-20 medlemmar igår med att fylla drän strängarna med sand- stort tack till er!!! Vi räkna med att vi så gräs här under nästa vecka (v16)
  • 10an- Samma som 9an
  • 18e- - Nya främre tee- vi kommer rulla gräs på själva tee ytan och en del runt om, och så resten- Arbetet göras under vecka 18/19

Efter det så blir det lite mer rutin skötsel på banan, med mycket fokus på alla finklippta ytor, och förhoppningsvis har vi vädret på vår sida!

 

//

Kevin Collins