Rätt längd på klubborna?

Rätt klubbor?

Varje år kontaktar föräldrar oss tränare där de  undrar om deras barn har "rätt" klubbor. Vi tränare anser att just valet av klubbor har en stor påverkan när det gäller om barnet ska tycka golfen är rolig eller ej. 
I våra rekommendationer tar vi inte hänsyn till kostnader i samband med klubbinköp utan ser endast till vad vi anser är bäst för junioren.

De viktigaste parametrarna är längd och tyngd vilket har visat sig ha en stor och ibland avgörande betydelse för barnets golfutveckling.

1. Undvik den klassiska missen som innebär att man låter sitt barn "växa i klubborna". Tänk själv att du under halva säsongen ska försöka spela med klubbor som t ex är en decimeter för långa. Hur skoj blir det?

2. Var noga med att klubbans vikt är anpassad efter individens styrka. Håll i två klubbor och svinga så kan du få en uppfattning om hur ett barn kan uppleva en för tung golfklubba.


Vi har tittat igenom marknadens klubbor för juniorer upp till ca 16 år och kommit fram till att två märken utmärker sig.

ZYNK GOLF
En nyhet som kom förra året och som främst utmärker sig när det gäller klubbans vikt. En perfekt klubba för juniorer som har en kroppslängd från ca 150 cm och uppåt. 

US Kids
Från att i stort sett vara nyfödd erbjuder US Kids klubbor till juniorer som är upp till ca 165 cm. En perfekt klubba att starta med och det är just den vi har valt att använda i vår knatte/juniorträning.

 

Vår samarbetspartner Innesvingen har båda klubbmärkena i sitt sortiment. Vi har även vissa modeller på klubben för utprovning och vi hjälper gärna till med rekommendationer innan ev. klubbköp görs.

Kontakta Pernilla Sterner för mer info.